tiistai 26. helmikuuta 2013

Norminmukaisten ajatuksia työelämästä

"KAIKKI eivät kuitenkaan jää loppuiäkseen noihin kokemuksiin (ulkopuolisuuden kokemukset yms.) märehtimään ja kuvittele niiden vuoksi olevansa jotain aivan erityislaatuista. Suurin osa meistä menee normaaliin työ jne. elämään, ilman että tekee asiat itselleen aivan kohtuuttoman vaikeiksi."

Ilman että tekee asiat itselleen aivan kohtuuttoman vaikeiksi????

TEKEE ITSELLEEN???

Me, joille "normaali" työelämä tuottaa vaikeuksia, olemme ITSE tehneet asiamme itsellemme kohtuuttoman vaikeiksi?

Minä todellakin olen ITSE ihan tahallani tehnyt "normaalissa" työelämässä pärjäämisen itselleni kohtuuttoman vaikeaksi. Tietysti olen. Siitä onkin niin paljon iloa ja hyötyä, että totta kai valitsen niin.

Toisin sanoen norminmukaiset ihmiset ovat sitä mieltä, että kun joku ei pärjää "normaalissa" työelämässä, se on hänen OMA VIKANSA. Hän on siihen yksin syyllinen. Hän on siitä vastuussa. Hänen olisi pitänyt valita toisin. Hänen  olisi pitänyt valita, että hän pärjää. Koska hän päätti, ettei pärjää, hän on tuomittava olento. Jotenkin moraalisesti arveluttava, epäkehno, luuseri.


Onkohan nuo norminmukaiset ihmiset ajatelleet, että EHKÄ tämä "normaali" työelämä ei ota huomioon erilaisten ihmisten erilaisia tarpeita? Tai ylipäätään tämä "normaali" systeemi, yhteiskuntajärjestelmä, opiskelu- ja työjärjestelmä. Voisiko vika olla rakenteissa? Järjestelmissä. Systeemeissä?

Ei tietenkään, koska norminmukaiset ihmiset itse pärjäävät hyvin "normaalissa" työelämässä niin he eivät ymmärrä mitenkään sitä, että se voisi olla jollekin toiselle ihmiselle ylitsepääsemättömän vaikeaa. Ei. Jos joku ei pärjää, se on hänen OMA VALINTANSA. Hän on PÄÄTTÄNYT, ettei pärjää. Vika on ihmisessä. "Sinä olet syyllinen".

Minä en valitettavasti voi sietää norminmukaisten ihmisten ajatusmaailmaa. Sen rajoittunutta, ahdasmielistä tulkintatapaa todellisuudesta.

Ihmiset ovat syypäitä omiin ongelmiinsa. Jos he haluaisivat, he voisivat tuosta noin, napsis, päättää, ettei heillä ole enää ongelmia. He vain HALUAVAT, että heillä on vaikeaa.

Tietysti me haluamme niin, sehän on IHANAA.

On ihanaa, kun elämä on vaikeaa. "Normaali" elämä.


Oletteko te norminmukaiset ihmiset KOSKAAN ajatelleet, että vika on teidän "normaalin" määritelmässänne, järjestelmänne vaatimuksissa, eikä niissä, jotka eivät täytä teidän kriteereitänne?

Suksikaa kuuseen normaalin työelämänne kanssa.

6 kommenttia:

  1. Koko maailma kun ei voi pyöriä sinun ympärilläsi, vaikka niin haluaisitkin. Sopeutuminen ei ilmeisesti kertakaikkiaan ole sinulle vaihtoehto.

    VastaaPoista
  2. Jos on 100 norminmukaista ihmistä, ja 2-ei norminmukaista. (Jos nyt suhde olisi vaikka tämä.) Niin valitettavasti ne sata eivät voi alkaa pyörimään niiden kahden pillin mukaan, vaan kyllä se on toisin päin. Valitettavasti.

    VastaaPoista
  3. Öööö, tai sitten ne 2 voidaan myös ottaa huomioon erityisjärjestelyiden avulla.

    VastaaPoista
  4. Ja ei, en aio sopeutua SINUN toivomallasi tavalla vaan jollain muulla tavalla. Etsin ihan oman tapani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä! Olet sisukas. Voit ohittaa norminmukaisten kommentit. Itse en käyttäisi energiaa niihin yhtään ;)

      Poista
  5. Kati, olet ihan oikeassa. Olen vaan niin kiivasluontoinen, että suutun noista kommenteista ja sitten on pakko reagoida. Yritän päästä siitä tavasta eroon, koska parasta on nimenomaan ignoorata asiattomat kommentit.

    VastaaPoista