perjantai 29. toukokuuta 2015

Nokkosletut

Eevi keräsi minulle yllätykseksi pikkuisia nokkosia Tampereen asuntomme takapihalta (rivitalo) joku aika sitten. Tein niistä super hyviä nokkoslettuja. Tänään piti käydä keräämässä lisää, mutta tuli ruma sadepäivä, joten tehdäänkin pinaattilettuja. Laitan reseptin tänne, jotta löydän sen aina tarvittaessa.

Aluksi nokkoset huuhdellaan ja ryöpätään eli kiehautetaan. Niitä keitellään muutaman minuutin ajan. Sitten voidaan tehdä lettutaikina. Taikinan ohje on pääpiirteittäin Marttojen sivulta (http://www.martat.fi/ruoka/reseptit/nokkosletut/), mutta yleensä katson ohjeita eri paikoista ja vähän yhdistelen ja muuntelen niitä.

2 munaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
  1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot. Lisää sitten loput maidosta, nokkoset, suola ja öljy.
  2. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
  3. Paista runsaassa voissa taikinasta paistinpannulla lettuja.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti