Aluksi nokkoset huuhdellaan ja ryöpätään eli kiehautetaan. Niitä keitellään muutaman minuutin ajan. Sitten voidaan tehdä lettutaikina. Taikinan ohje on pääpiirteittäin Marttojen sivulta (http://www.martat.fi/ruoka/reseptit/nokkosletut/), mutta yleensä katson ohjeita eri paikoista ja vähän yhdistelen ja muuntelen niitä.
2 munaa
5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kiehautettuja, hienonnettuja nokkosia
0,5 tl suolaa
1 rkl öljyä
- Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon puolet maidosta ja sitten jauhot. Lisää sitten loput maidosta, nokkoset, suola ja öljy.
- Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
- Paista runsaassa voissa taikinasta paistinpannulla lettuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti