sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Ekkot

Aspergereilla sanotaan olevan erityisiä mielenkiinnon kohteita eli ekkoja. Minulla niitä on kaksi (pääasiallista).

1. Ihmismieli ja erityisesti oma mieleni tai ihmismielen tutkimus oma mieleni lähtökohtana, jolloin sisällöllisesti olen kiinnostunut niistä ihmismielen osa-alueista, jotka koen itsetutkiskelun kannalta kulloinkin ajankohtaisimmaksi. Tällä hetkellä siis neurologinen poikkeavuus, lahjakkuus, herkkyys, luovuus jne.

2.  Jumala

Näistä yleensä jompikumpi aktivoituu, jolloin toinen jää taustalle, kunnes tilanne taas kääntyy toisinpäin. Nyt Jumala-teema pompsahti taas etualalle tiettyjen tekijöiden seurauksena, joten tällä hetkellä blogini uusi sisältö heijastelee tätä kiinnostuksen kohdettani. Näin se menee.

Joskus saatan hetkeksi intoutua myös näiden kahden main interestin ulkopuolelle, mikä väistämättä heijastuu blogin sisällössä, mutta yleensä aivotoimintani on täydellisesti omistautunut jommallekummalle näistä kahdesta pääteemasta.

Kääntäminen ja kirjoittaminen sekä kirjallisuuden lukeminen eivät ole varsinaisesti ekkoja vaan ne heijastelevat ekkojani eli luen erityistä kiinnostuksen kohdettani käsittelevää kirjallisuutta, käännän sitä käsittelevää kirjallisuutta ja kirjoitan siitä. Ekko värittää ja määrittää kaiken muun elämässäni. Jos kääntäminen olisi ekkoni, tutkisin sitä, lukisin kääntämistä käsittelevää kirjallisuutta ja se olisi elämää hallitseva älyllinen intohimo. Mutta se ei ole. Se on vain jotain, mitä tykkään tehdä. Ei ekko.

Ekko on aina älyllinen intohimo (minulla ainakin). Asia, jonka haluan oppia tuntemaan perinpohjaisesti, jota haluan tutkia, ymmärtää sen täydellisesti, tietää kaiken.

Mutta jos jotakuta häiritsee Jumala-aiheiset tekstit, niin se on voi voi. Sitten voi siirtyä muualle tai etsiä täältä eri aiheisia tekstejä. :)

Kun joku päivä pääsen sinne yliopístoon valitsen aineeni siten, että voin toimia tutkijana ja asiantuntijana kummassakin ekkossani eli psykologiaa, teologiaa/uskontotiedettä ja filosofiaa varmaankin. Ja kvanttifysiikka ois siistiä, mutta ehkä se riittää harrastuksena eli joku muu saa hallita kaiken sen fysiikan ja minä vain luen sitä huvikseni ja sovellan teorioihini ja joku fyysikko saa sitten testata toimiiko ne teoriat. Tai jotain.

2 kommenttia:

  1. Hei. Todella hyvä kirjoitus, kiitos siitä. Itselläni on Asperger ja en ole varsinaisesti ajatellut omia ekkojani niin paljoa. Mutta tämä sinun kirjoituksesi osui niin hyvin minuun.
    Minua kiinnostaa ihmisen käytös ja käyttäytyminen mutta myös mieli. Toinen joka voin sanoa olleen ihan lapsesta asti on Jumala. Kolmas toimistotarvikkeet. Sekin ihan lapsesta asti. Eli pidän kirjoittamisesta paperille, se antaa sen hyvänolon tunteen sisälle.

    Tässä taidankin käydä läpi noita sinun vanhoja kirjoituksia kun vaikuttaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Ajattelin kirjoittaa vielä perinpohjaisemman tekstin ekkoista. Se on hauska aihe.

      Poista