tiistai 28. tammikuuta 2014

Päivän ravitsemus

TAAS nälkä. Tämä on kyllä ihan absurdia. Söin 1,5 tuntia sitten ihan kunnollisen aterian. Siis munia ja vihanneksia. Mitähän minä nyt sitten TAAS söisin. Olen lukenut vähän joka paikasta, että jos jättää hillarit pois (tai vähiin) pitäisi lisätä hyvänlaatuisten rasvojen määrää ihan reippaasti, että pysyy kylläisenä. Hmh. Mistä minä nyt rasvaa taion. Maapähkinävoistako.

Tänään olen syönyt:

Aamupala (8 aikaan): smoothie. Laitoin siihen mansikoita ehkä vajaan desin ja desin mustikoita, puoli purkkia rahkaa, 2 tl hampunsiemenrouhetta, 1 tl sesaminsiemeniä (siemeniä säilytän pakastimessa, etteivät ne härskiinny) ja soijajuomaa. Lipitin kaiken paitsi annoin Eeville aamupalaksi vajaan lasillisen plus kiivin. Se, että saan Eevin imemään vajaan lasillisen smoothieta aamuisin on ravitsevin ja täyttävin aamiainen, jota se on miesmuistiin syönyt, sillä sille ei ole koskaan maistunut ruoka aamuisin ja tavallinen aamiainen sillä on ollut, silloin kun puputettiin paljon leipää, se, että se nuoli voit leivän päältä ja puri leivästä ehkä yhden palan...

Välipala (noin kello 10.30): jauhelihakeittoa kulhollinen ja 2 hapankorppua juustolla ja vettä. Tarvisi viskoa nuo hapankorput huitsin nevadaan täältä, kun ne on gluteenipitoisia ja ostaa jotain gluutenitonta nakerreltavaa. Menen huomenna tutkimaan kauppaan, mitä jännää siellä on.

Mystinen ja syntinen välipala (noin 12.30): 4 isoa palaa tummaa suklaata (vain noin 45%:sta), jossa on kokonaisia hasselpähkinöitä.

Lounas (noin klo 14): linssijuuressosekeittoa kulhollinen (1 dl [ennen keittämistä] kokonaisia punaisia linssejä, 2 pientä punajuurta, 2 isoa porkkanaa, valmista lanttusosetta, 1 tl ruususuolaa ja 0,5l vettä) ja riisikakku maapähkinävoilla.

Välipala (noin kello 16-17): lasi appelsiinimehua, makrillia tomaattikastikkeessa yksi säilypurkki, 2 riisikakkua, toisen päällä voirypsiöljyseosta (kaupasta valmista) ja tonnikalaa, toisen päällä maapähkinävoita, muki vihreää teetä ja 2 palaa syntistä suklaakakkua, jota leivoin Eevin kanssa, ja jossa on kaikkea paheellista, kuten vehnäjauhoa ja sokeria. Mutta kun leipominen on hyvä yhteinen harrastus, josta Eevi tykkään niin sitten syntyy tuollaisia syntisiä tuotoksia... Täytyy käydä ostamassa jotain mantelijauhoja tai kaurajauhoja (kauran gluteenissa ei ole gliadiinia, joka on gluteenin oletettavasti haitallisin osanen) ja intiaanisokeria niin saisi edes vähän terveellisempiä tuotoksia.

Päivällinen (klo 19): sekotin 2 munaa ja ison kimpaleen fetajuustoa ja 1 silputun valkosipulin kynnen ja paistoin + paistoin pussillisen pakastevihanneksia (kesäkurpitsaa, munakoisoa, parsakaalia, punasipulia, lanttua ja paprikaa), josta söin melkein puolet ja vielä pala suklaakakkua ja muki vihreää teetä.

Lisäksi syön päivittäin ravintolisiä: 2 kapselia e-epaa + dha:ta (Bioteekin DUO E-EPA + E-DHA 650 mg); 20 μg D-vitamiinia; B-vitamiinipilleri, jossa on kaikenlaisia B-vitamiineja ja sinkkipilleri.

Tänään olen siis hieman porsastellut, kun söin tuota suklaata ja kakkua... Pig.

Nyt tarvii vielä ängetä jotain vatsaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti