perjantai 31. tammikuuta 2014

Hiilihydraattien, proteiinin ja rasvan suhde ruokavaliossa

Yritän tässä laskeskella.

Proteiini.
Normaaliruokavaliossa proteiinisuositus on 1 g proteiinia painokiloa kohden. Tutkin asiaa myös VHH- ja paleoruokavalioiden osalta ja suositeltavaa on ilmeisesti syödä 1-2 g proteiinia painokiloa kohden.

Hiilarit.
Alle 50 g/pvä ei suositella. Jos joku niin haluaa tehdä, oma on asiansa. Paleoruokavalio ei ole karppaamista ja hiilareita saa olla. Löysin eilen tällaisen kivan sivun paleosta ja hiilareista: How many carbs should you eat? Oma tavoitteeni on ainakin tällä hetkellä 75-100 g/pvä. Mutta mitä enemmän ja nopeammin haluaa laihtua, sitä pienemmäksi hiilarimäärä pitää saada.

Rasva.
Hyvin pitkälti sitten loput (päivän tarvittavista kaloreista) tulee sitten rasvasta. Itselläni tavoite suhdeluku (proteiini-hiilari-rasva) on sellainen 28-17-55. Tällöin menee aika lailla oikein eli hiilarien päivätavoitteeksi tulee 65 g ja loput sitten jakautuu protskuille ja rasvoille eli käytännössä proteiinia noin 107 g/vrk ja rasvaa 94 g/vrk.

Eräästä paleoblogista löysin suhdeluvun 20-20-60: "If, for whatever reason, you have a day where your ratios are closer to 30/30/40 ( P/F/C) instead of 20/60/20.. Don’t sweat it. As long as your eating the clean healthy foods that your body has evolved to thrive on, and you continue to use the 20/60/20 rule as your “gauge” to get you back within your optimal macronutrient range.. Then you’ll continue to build valuable habits that really pay off long-term."



Linkkejä:

The Definitive Guide to the Primal Eating Plan 

Protein, Carb, and Fat Ratios

How many carbs should you eat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti