sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Voidaanko koiralle jalostaa sarvet?

Evoluutio, mutaatiot ja sattuma eivät VOI tuottaa mitään todella UUTTA. Ne voivat selittää jo olemassaolevien asioiden muuntelua – karvat voivat olla kiharia tai suoria tai koko voi vaihdella tai korvat olla pystyt tai roikkuvat jne, mutta ne eivät selitä kokonaan uusien ominaisuuksien syntymistä, kuten korvien, jalkojen, aivojen tms. ilmaantumista.

Kuka tahansa normaalilla älykkyysosamäärällä varustettu asioista perustiedot omaava henkilö pystyy varmistumaan tästä asiasta.

Pystytäänkö jalostamaan koira, jolla on jokin lajille täysin uusi ominaisuus, kuten sarvet tai siivet?

Ei tietenkään. Ihmiset pitävät tällaista asiaa itsestäänselvänä. Silti ihmiset uskovat, että evoluutio on mutaatioiden, luonnovalinnan ja sattuman avulla luonut silmättömille olioille silmiä, jalattomille jalkoja jne.

Muuntelua voi tapahtua niissä geeneissä, joita oliolla jo on. Täysin uuden ominaisuuden ilmaantuminen on kuitenkin mahdotonta edellä mainituille prosesseille (luonnonvalinta, mutaatiot ja sattuma). Ja kuten edellisessä tekstissäni "Jumalan olemassaolo on todistettu osa 2" kirjoitin molekyylibiologi Behen sanoneen:
"Evolution can't produce an irreducibly complex biological machine suddenly, all at once, because it's muct too complicated. The odds against that would be prohibitive. And you can't produce it directly by numerous, successive, slight modifications of a precursor system, because any precursor system would be missing a part and consequently couldn't function. There would be no reason for it to exist. And natural selection chooses systems that are already working."
Silmät eivät voi ilmestyä aiemmin silmättömälle oliolle yhtäkkiä. Ei voi syntyä geenimutaatioita yhtä aikaa sopivasti niin, että ne tuottavat sekä tarvittavat aivoalueet, näköhermot ja näköelimet. Paitsi jos älykäs suunnittelija on puuttunut peliin.

Eikä silmät, sarvet tms. voi kehittyä vähitellen, aste asteelta, koska jokin silmien, jalkojen tai sarvien esi-aste ei hyödytä oliota millään tavalla, koska tarvitaan koko kokonaisuus ennen kuin siitä on hyötyä, ja luonnonvalinta valitsee ominaisuuksia, jotka palvelevat lajin selviytymistä ja ympäristöön sopeutumista.

Evoluutioon uskovat henkilöt yrittävät kuvailla esimerkiksi silmien kehittymisen evolutiivisia prosesseja, mutta he aloittavat aina keskeltä – kohdasta, jossa olioille on jo jonkinlainen näköjärjestelmä ja koittavat sitten selittää, miten tästä alkeellisesta näköjärjestelmästä olisi voitu päätyä monimutkaisempaan. Mutta he sopivasti hyppäävät yli siitä kohdasta, että MISTÄ ja MITEN mikään alkeellisinkaan näköjärjestelmä alunperin ilmaantui olemassaolevaksi.

Ne, ketkä haluavat ryhtyä tutkimaan tieteellisesti ja tieteen pohjalta todisteita Jumalan olemassa olosta, hyvä aloituskirja on Lee Strobelin The Case for the Creator, jossa journalisti (kirjan kirjoittaja) käy haastattelemassa eri alojen tohtoritasoisia asiantuntijoita ja pyytää näitä kertomaan, minkälaisia tieteellisiä perusteluja he ovat löytäneet Jumalan olemassaolosta. Mukana on kosmologeja, astronomeja, molekyylibiologi, evoluutiotutkijoita jne.
"My road to atheism was paved by science... but, ironically, so was my later journey to God."
– Lee Strobel


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti