sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

"You got me all wrong" eli väärinkäsityksiä Jumalasta

Netissä on sellainen hieno sivu kuin God is imaginary. Tutkin sitä huvin vuoksi haastaakseni ajatuksiani. No, eipä se taas kerran siihen kykene. Ensimmäinen todiste on aika vakuuttava, mutta ei muut (tosin en enää tietyn kohdan jälkeen jaksanut lukea enempää, koska henkilön pää oli selvästi niin täynnä väärinkäsityksiä, joille hän todistelunsa perusti, ettei minun ollut enää järkeä jatkaa).

Arvoisat ihmiset: voisitteko ystävällisesti lakata sekoittamasta toisiinsa Jumalan ja uskonnon. Ne eivät ole mitään synonyymeja. God is imaginary -sivun nimi pitäisi olla oikeasti Christianity is not The Great Truth, sillä kyseinen kirjoittaja ei suinkaan yritä perustella, miksi Jumalaa ei ole olemassa (vaikka kuvittelee niin tekevänsä), vaan hän yrittää kumota kristinuskoa.

Voisitteko arvoisat ihmiset edes yrittää irrottaa aivonne uskonnoista ja kaikenlaisista vakiintuneista käsityksistä ja siitä valtavasta painolastista, jonka mielenne on elämänne aikana oppinut yhdistämään Jumalaan ja lähteä sitten rakentamaan käsitystä Jumalasta aivan puhtaalta pöydältä. Unohtakaa uskonnot. Kaikki uskonnot. Näin aluksi. Ja aloittakaa Jumalasta. Aloittakaa tyhjästä. Tehkää mielestänne – tämän asian suhteen – tabula rasa. Ja lähtekää sitten avoimin mielin sekä kriittisesti hakemaan tietoa, kaikkialta maailmasta ja mistä tahansa ja ryhtykää konstruoimaan teoriaa Jumalasta seuraten vain intuitiotanne, sisäistä ääntänne, järkeänne, logiikkaanne sekä mielekkyyden kokemusta. Ja sitten voitte myös tutkia uskontoja, mutta kriittisesti, resonoiden kaikkea intuitioonne, pohtien, hyläten järjettömyydet, poimien järkevyydet, työstäen, rakentaen omaa käsistystänne Jumalasta.

Neale Donald Walsch, joka kirjoitti hienot kirjat, Keskusteluja Jumalan kanssa, sanoi, kun häneltä kysyttiin, että jos Jumala saisi sanoa meille vain yhden asian, mikä se olisi: "You got me all wrong". Jetsulleen. Juuri näin se on. Ja tämän väärinkäsitysten massiivisen vyyhdin takia ihmiset ovat kadottaneet Jumalan.

Joten yrittäkää puhdistaa mielenne kaikesta aiemmasta painolastista ja lähteä rakentamaan käsitystä Jumalasta tyhjältä pöydältä, avoimin mutta kriittisin mielin. Uskokaa itseenne älkääkä siihen, mitä joku muu sanoo.

Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti