torstai 6. kesäkuuta 2013

Killer Joe

Netflixin kanssa kävi samoin kuin kauppojen karkkihyllyjen kanssa. Liian suuri valikoima – aivot tilttaa ja mikään vaihtoehto ei enää huvita. Netflixin kanssa menin ihan jumiin ja kadotin kykyni katsoa enää yhtään mitään. Se oli tylsää, koska elokuvia olisi hauska katsella. Kävin tutkimassa Viaplayn valikoimaa ja näin paljon kiinnostavia elokuvia, joten tilasin Viaplayn
Nyt valitsen elokuvat seuraavalla tavalla: kun klikkaa esiin leffat, näkyviin tulee riveittäin elokuvia. Rivillä on 7 elokuvaa. Kun katson elokuvan, minun pitää valita vuorossa olevalta riviltä joku. Minun on PAKKO katsoa joku siltä riviltä. En saa vilkaistakaan muualle.

Tänään aloitin siis ensimmäiseltä riviltä ja siinä ei oikeastaan ollutkaan kuin 1, jonka saatoin ajatella katsovani: Killer Joe. En olisi ikinä varmaan muuten katsonut sitä, ja se olisi ollut harmi, sillä minusta elokuva oli LOISTAVA. Se oli ihan sairaan outo. Siinä elettiin ihan toisenlaisessa maailmassa kuin jossa minä elän, ihmisten moraalikäsitykset oli aivan vinksallaan, mikä teki elokuvasta kieroutuneen ja sairaan, mutta koska se oli toteutettu helvetin hyvin, se oli uskottava ja realistinen joka hetki ja eläydyin siihen mielipuoliseen maailmaan täysillä. Elokuva oli ajoittain raaka, tosi julma, mutta jotenkin kutkuttavan kieroutuneella tavalla. Mukana oli vahva seksuaalinen vire.

Killer Joe on sysimustalla huumorilla höystetty loistava rikostrilleri, joka näyttää, että William Friedkinillä on vielä taitoa jäljellä kuvata näinkin yksinkertaisesta ideasta erinomainen ja sopivan häiriintynyt elokuva...Välillä tuntuu kuin Killer Joe:ssa olisi yhdistetty David Lynchin Blue Velvet ja Coenin veljesten Menetetty Maa & Fargo omaperäisellä tavalla keskenään...Loppuhuipennus on yksi viime vuosien rohkeimmista...härski ja puistattava, mutta samalla vangitseva elokuvakokemus. (arvostelu Leffatykki.com, Andy)

Antaisin 5 tähteä. Suosittelen!


1 kommentti:

  1. Oli kyllä mahtavalla tavalla häiriintynyt leffa. Ohimennen katsoin kun tätä suosittelit.

    VastaaPoista