maanantai 22. kesäkuuta 2015

Introversion voima – miksi sisäinen elämäsi on suurin rikkautesi?


Loppuunmyyty.

Psykologi Laurie Helgoen kirjoittama Introversion voima on voimaannuttava teos ihmisille, jotka ovat koko elämänsä ajan tunteneet olevansa sosiaalisesti jotenkin viallisia, koska small talk ei tahdo heiltä oikein luonnistua, he tuntevat juh
lissa sekä ryhmätilanteissa olonsa lähinnä vaivaantuneiksi ja viihtyvät parhaiten joko yksin kotona tai yhden läheisen ystävän kanssa. Yhä uudelleen he ovat kysyneet itseltään: Mikä minussa on vialla?

Ehkäpä small talk ei luonnistu sinulta, koska etsit asioista syvempiä merkityksiä?

"Se, että olet introvertti...tarkoittaa, että olet suuntautunut ideoiden maailmaan... Se tarkoittaa, että pidät eniten syvistä ihmissuhteista harvojen ihmisten kanssa. Se tarkoittaa myös, että kun keskustelet, haluat mieluummin jakaa ideoita kuin puhua ihmisistä ja heidän tekemisistään... Introvertit saavat energiaa ideoista. Jos puhutaan vain ihmisistä, heidän tekemisistään ja siitä, keitä nämä tuntevat, se on introvertille pelkkää meteliä. Hän yrittää löytää rivien välistä jotakin syvempää merkitystä, mikä ei välttämättä ole helppoa! Ja pian hän alkaa etsiä keinoa lähteä keskustelusta." (ote kirjasta)

Introvertit latautuvat olemalla yksin, ja ihmisten kanssa oleminen uuvuttaa heitä. Tästä seuraa helpsoti paradoksi:

"Janoamme turvallisia, mukavia, läheisiä, small-talk-vapaita kontakteja. Samalla haluamme myös aivan tyhjää aikaa itsellemme, omaa tilaa ja hiljaisuutta...Kuinka ylläpidämme ihmissuhteita – läheisiä ihmissuhteita – ja saamme silti tarpeeksi yksinoloaikaa, jolla pidämme itsemme kunnossa?" (ote kirjasta)

Kirjan tärkein sanoma on se, että kun introvertit oppivat arvostamaan omaa erityislaatuisuuttaan ja uskaltavat kääntyä sisäänpäin, heidän elämästään tulee rikasta ja monipuolista syvästi henkilökohtaisella tavalla.

"Kun itsepäisesti teemme tilaa itsellemme, pohdiskelemme ja teemme asiat meille luonnollisella tavalla, saamme aikaan sellaisia ideoita, luomuksia, ratkaisuja ja puhtaita totuuksia, että ne saavat muut mykistymään."

Introversio on vaalittuna rikkauden lähde. Se on voimaa, joka muuttaa maailmaa.


Voit ostaa Introversion voiman myös mm. seuraavista paikoista (klikkaa logoa):


















Tai voit marssia kirjastoon :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti