maanantai 25. huhtikuuta 2016

Täydellinen ehkäisymenetelmä! (Ainakin minulle)

Kuparikierukka. Laitatin sen kaksi vuotta sitten. Päädyin kuparikierukkaan siksi, että en halua missään nimessä hormonaalista ehkäisyä. Olen niin herkkä ja menen helposti epätasapainoon muutenkin, joten en voi sotkea hormonitoimintaani. Ratkaisu osoittautui täydelliseksi. En huomaa kierukan olemassaoloa millään tavalla. Näkymätön ja tuntumaton.

Jostain syystä minun kohdallani kävi niin, että nekin vähäiset kuukautiskivut mitä minulla on ollut, katosivat kierukan laiton jälkeen. Ennen tarvitsin aina yhden kipulääkkeen kuukautisten alkamispäivänä. Kierukan laittamisen jälkeen kivut ovat kadonneet käytännössä kokonaan enkä ole tarvinnut yhtäkään kipulääkettä sen jälkeen.

Jostain syystä myös kuukautisvuoto on vähentynyt kierukan laiton jälkeen. Ennenkin se oli aika vähäistä, mutta nyt vieläkin vähäisempää. Kukautiset kestää nyt noin 3 päivää. Siteitä tarvitsen 1-2 päivänä ja sitten riittää pikkuhousunsuoja lopputiputtelulle.

Kierukan laitto ei sattunut oikeastaan ollenkaan. Otin tuntia ennen asetusta kotona kipulääkkeen varmuuden vuoksi. Kierukan laittaminen tuntui aika samalta kuin papakokeen ottaminen. Ainoa kohta jossa tuntui aidosti epämiellyttävältä oli se, kun lääkäri mittaili kohdun kokoa ja se ei meinannut kai uskoa, että kohtuni on niin pikkuinen ja mittasi siksi aika kauan.

Kierukan laittamisen jälkeen lääkäri sanoi, että kannattaa ottaa kipulääkettä, koska kohtu yrittää aluksi päästä eroon vieraasta kapistuksesta ja supistelee. Supisteli kyllä vähän sen päivän, mutta ei erityisen häiritsevästi. Kipulääkettä en tarvinnut.

Eli TÄYDELLINEN ehkäisykeino. Ei MITÄÄN sivuvaikutuksia (korkeintaan positiivisia). Kierukan olemassa oloa ei huomaa ollenkaan. Ja siellä se saa nyt pötkötellä monta vuotta rauhassa.

Tänään kävin tarkastuksessa, se pitäisi kerran vuodessa tarkastaa, mutta en ole saanut aikaan ennen kuin nyt. Siellä se nököttää ja kaikki on ok.

Kannattaa kokeilla!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti