torstai 28. huhtikuuta 2016

Orange is the new black

Ei jaksa katsella. Aika sama vika kuin The Paradise -sarjassa, mutta vielä pahempana. Se iso tarinalinja ei liiku juuri mihinkään vaan jaksot rakentuvat aina jonkun pikkustoorin ympärille. Ja mina kiinnostaa ja motivoi nimenomaan se ISO TARINALINJA, en jaksa katsella mitään erillisiä pikku kertomuksia.

Toinen vakava vika on sarjan epärealistisuus. Sen tajusin viime jaksossa, jonka katsoin (kausi 1, jakso 4). Liikkeellä oli ruuvimeisseli, ja luulin, että eräs henkilö iskee sillä toista henkilöä, mutta mitään ei todellakaan tapahtunut. Tajusin, että kyseessä on ns. "hyvän mielen sarja", jossa kaikki on kavereita keskenään, mitään aidosti pahaa ei koskaan tapahdu. Happy happy joy joy. Mikä vankila on tuollainen pikku ystävien kesäleiri?

Luin itseasiassa netistä jonkun kirjoittaman arvostelun sarjasta, ja henkilöä ärsytti juuri tämä sama homma. Sarjassa ei koskaan oikeasti tapahdu mitään pahaa, kaiken aikaa uhkaillaan ja annetaan LUULLA, että kohta tapahtuu jotain ahaa, mutta sitten ei, kun kaikki on ystäviä keskenään ja happy happy joy joy -meno jatkuu.

Sinne meni taas illuusio todellisuudesta ja kykyni eläytyä. Näen vain ihmisten TEKEMÄN konstruktion. Näen sarjan tehneiden ihmisten motiiveja ja temppuja ja ne vievät huomioni sarjaan eläytymisen kustannuksella.

HUOKAUS.

Vielä mainittakoon Alexia esittävän näyttelijän totaalinen surkeus. Todella huonoa näyttelemistä!! En pysty käsittämään, miten sarjassa, jossa muuten on loistavat näyttelijät ja hahmot, yksi keskeisimmistä roolituksista on hoidettu noin huonosti. Laura Prepon näyttelee HUONOSTI. Kolmannessa tai neljännessä jaksossa on aivan hirveä kohtaus, jossa Alex alkaa pillittään jostain ihme syystä. Kohtaus on niin kömpelö ja huonosti näytelty, että aloin voida pahoin. Joka ikinen kerta, kun Alex ilmestyy rutuun, haluan vaihtaa kanavaa. Ja valitettavasti kyseessä on sen "ison tarinalinjan" kannalta keskeinen hahmo, jota joutuu siis katselemaan jatkossakin ja jolla saattaa, HYI ETTÄ, olla jossain vaiheessa jopa vipinää päähenkilön kanssa. En kestä. Eikö ne oikeasti löytäneet parempaa näyttelijää??

Alan vakavasti epäillä, että universumissa on yhtäkään sarjaa, jota voisin katsoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti