lauantai 16. huhtikuuta 2016

Litteän tukan VIHA

Omistan nyt oman kirjoituksen aiheelle LITTEÄ TUKKA ja sitä kohtaan tuntemalleni inholle.

Minulla on hypersuora, sileä tukka. Hyvin suomalainen tukka, joskin paksu ja ruskea (ei elovena). Tosin maantienharmaus lienee aika suomalaista sekin.

Aikanaan ostin taukoamatta uusia shampoita ja hoitoaineita, koska JOKAINEN oli perseestä – joka ikinen shampoo ja hoitoaine tekivät hiuksistani super sileät, liukkaat, pehmeät ja LITTEÄT. VIHASIN hiuksiani syvästi.

Sitten löysin Linna-shampoon! Aaah, hiuksistani tuli selvästi tuuheammat. Poissa oli kuvottava sileä litteys. Jätin lopulta hoitoaineenkin pois ja se vasta hyvä ratkaisu olikin!

Nyt minulla on jostain syystä ollut muita shampoita. Syy on itseasiassa se, että kävin tammikuussa kampaajalla, ja se sattui kysymään shampoostani (puhuttiin värin kestävyydestä hiuksissa) ja kauhisteli Linna-shampoota, ja päädyin sitten vähän sen jälkeen ostamaan jotain kampaamoshampoota, jos se auttaisi väriä pysymään paremmin. No, vihasin sitä shampoota ja meni rahat hukkaan, koska en taatusti käytä sitä sontaa. Nyt minulla on XZ:n tuheuttava shampoo ja se on ehkä aika ok. Ostin myös Linna-shampoon, mutta vihreän koivu-uuteversion, koska sen ph on 6 (perus-Linnassa on 7). Ja tuo vihreä Linna-shampoo on HIRVEÄÄ. Hiuksista tuli ihan SUPERlitteät ja sileät.

Lueskelin shampoiden ph-asioista ja hui kauhistus!! Päänahan ja hiusten ph on about 4-4,5, ja shampoon olisi periaatteessa hyvä olla ph:lta samaa luokkaa. SILLÄ tällainen optimaalinen ph shampoossa vaikuttaa siten, että hiuksista tulee pehmeämmät, sileämmät ja liukkaammat – eli OKSETTAVAT. Linnan koivushampoo on siis ph:ltaan litistävä JA koostumukseltaan hoitavampi kuin perus-Linna, ja senkin puolestava litistävä. Lopputulos on KAUHEA.

Koska hius on kuollutta sontaa, minulle on ihan sama, onko hiukset hyvässä kunnossa vai eivät niin kauan, kuin ne NÄYTTÄvÄT UPEILTA. Eli tuuheilta. Eli vähän pörröisiltä. Linna-shampoo ei ole hoitavaa, ja se ph on vähän turhan karu ja JUURI SIKSI se tekee hiuksistani vähän karheammat ja pörhöisemmät. Ja olen onnellinen.

Haluan HETI Linna-shampoota!!!

Entä jos sen valmistus joskus lopetetaan... Mitä SITTEN teen??? Yhyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti