torstai 21. toukokuuta 2015

Ryhmä ulkonäköpaineista kärsiville

Perustin Facebookiin vertaistukiryhmän ulkonäköpaineista kärsiville. Ryhmä löytyy täältä.


Järkyttävää. Eräs ystäväni kommentoi tätä profiilissani jakamaa kuvaa näin: "Mun mielestä tällainen kuvajournalismi ja sen tukeminen on kiusaamista. Tarkoituksena on usein vain pönkittää omaa itsetuntoa. Itse en näe mitään pahaa siinä, jos nainen tai mies haluaa kohentaa ulkonäköään, eli korostaa omia kauniita piirteitään ja maskata pois esim. tummia silmänalusia. Meikki tekee kauniista kauniimman ja rumasta siedettävän. ;) Onko se feikkiä, sillä ei mielestäni ole väliä. Kunhan ihmiset kunnioittavat ihmisiä riippumatta siitä, ovatko he meikissä tai ilman. Peace."
Tässä maailmassa meille esitetään jatkuvasti naisia hirveässä meikissä ja photoshopissa ja sitten naiset vertaavat itseään niihin kuviin ja on tärkeää, että ihmisille näytetään kuvia siitä, että siellä meikin ja photoshopin ym alla, ne "kauneusesikuvatkin" on ihan tavallisia ihmisiä.

Minusta olisi TODELLA tärkeää, että naisten roolimallit maailmassa olisivat sellaisia, ettei niiden (ihanteiden) saavuttamiseksi vaadittaisi yliepäinhimillisiä ponnisteluja. Anoreksia, plastiikkakirurgia, hiusten pidennykset... Suuri osa naisista yrittää täällä epätoivoisesti saada peilikuvaansa näyttämään siltä, mikä on median välittämä ihanne. On todellakin OIKEIN ja TÄRKEÄÄ, että tuodaan esille sitä, mikä on TOTUUS sen illusorisen kauneusihanteen takana. Naisten tulisi verrata itseään noihin LUONNOLLISIIN versioihin tähdistä. Ei niihin illusorisiin.

Kiusaamisena voidaan toki pitää sitä, jos joku käyttää tuollaisia kuvia siihen, että haukkuu kuvassa olevan lyttyyn. Itse en sellaista harrasta. En yritä kokea, että olen PAREMPI kuin kuvan meikitön henkilö. Korostan nimenomaan sitä, miten ne super beibetkin on ihan TAVALLISIA ihmisiä. Sellaista ei minusta voi mitenkään sanoa KIUSAAMISEKSI. Yritän hahmottaa tällaisten kuvien kautta sitä, että ne naiset, joihin vertaan itseäni, näyttävät laittamattomina ihan yhtä tavallisilta kuin minäkin. Että ollaan samalla viivalla. Ne ei ole minua parempia enkä minä niitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti