sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Ekologinen hiusten värjääminen

Olen nyt kesästä asti värjnnyt hiuksia vain kasviväreillä. Kun aloitin, minulla oli juuri blondatut hiukset ja kuparinen henna tarttui niihin komeasti. Olinkin koko syksyn porkkanapää. Sitten aloin kaivata tummempaa väriä ja tilasin Lushin Caca brunin. Lushin hennat on TOSI hyviä. Niitä saa täältä: Lush webshop.

Caca brun: Kiiltävään suklaanruskeaan hohtoon, jossa häivähdys punaista

Hiuksista tuli IHANAN väriset. Tumman suklaanruskeat, tosi upea sävy, joka valitettavasti ei kestänyt kuin muutaman pesun ja haalistuili sitten tällaiseksi ruskeaksi vaan. Vaaleahko aika tylsä ruskea (minun mielestäni). Kaipaan oikeastaan sitä porkkanatukkaa, mutta nyt nämä on selvästi tummemmat caca brunin jäljiltä enkä saa enää sen värisiä, mitä ne oli. Yhyyyyyy. Nyt koitankin saada näihin kunnolla punaista. Lushilla ei oikein ole sopivaa väriä. Tai siis pitää ehkä koittaa millaiset näistä tulisi nyt sillä caca rougella (perinteinen, kuparihenna), mutta nyt ensin testaan Santelta jotain punaisia värejä. Tänään käytiin ideaparkissa, mutta en löytänyt sieltä sitä sävyä, jota haluan koittaa (natural red), joten ostin Punnitse ja säästästä sellaisen 5 euron tulipunaisen hennan. En odota siltä suuria, mutta katsotaan nyt.

Minua vaan VITUTTAA pitää niitä päässä sen sata tuhatta tuntia. Lähinnä vihaan sitä typerää kelmua/muovihattua, joka jotenkin puristaa ja tulee päänsärkyä tai muuten jotenkin paska olo. Ja jos vielä pitää pyyhettäkin, niin se pyyhe painaa ja ei pysty yhtään oleen luonnollisesti. Paras ois mennä nukkuun ne paskat päässä, mutta en pysty oikein nukkuun kaikki ne hökötykset päässä ja pyyhe tms. suojana alla. Kerran menin nukkuun värin kanssa, ja nukuin ehkä muutaman tunnin ja menin yöllä peseen pois. Se on tietty yksi vaihtoehto. Tai sit kattoo jonkun kahden tunnin elokuvan ja lukee tunnin ja kattoo toisen elokuvan.... Plääääääh.

Jos haluaa kunnolla väriä, tarvis jaksaa pitää useampia tunteja.

Punanen henna kannattaa valmistaa edellisenä p'äivänä ja jättää muhimaan, jotta ne väriaineet aktivoituu. Indigoa taas ei pidä tehdä etukäteen. Näin olen käsittänyt.

Menen siis keitteleen vettä ja laitan värin muhimaan. Tosin taidan voida laittaa sen nuppiini vasta tiistaina. 

Joskus aion testata Caca noirin. "Tumminta persian hennaa, jossa on aavistus länsimaista tuulahdusta. Tummentaa hiukset joko puna- tai sinisävyisen mustaksi."

Siitä ei sit pääse vaan enää vaaleampaan millään muuta kun värinpoistolla.

Se aika vaalea porkkanatukka oli aika kiva. :( Yhyyyyyy

Täältä löytyy tosi hyvä hennaohje ja myös tietoa siitä, miten kasviväreillä saa hiukset mustiksi: Hennaus.

Näkemiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti