torstai 25. helmikuuta 2016

Tapailemista ja tutustumista koskevat säännöt

Ei. En aio olla luovuttaja. Kyllä minun täytyy uskaltaa tutustua ihmisiin. Ei tietenkään ole pakko JUURI NYT, kun olen emotionaalisesti jo ylikuormittunut jne. Mutta jossain vaiheessa tarvii taas uskaltautua. Asioita täytyy vain kehittää.

Liika empatia ei yksin tee tutustumisesta yms. ongelmallista. Empatia vaan vetää helposti läheisriippuvuuden puolelle ja taustastani johtuen juuri näin on käynyt. Löysin tänään hyviä artikkeleita aiheesta.

"But whenever the negative emotions color your people-pleasing behavior, the Stress Monster is immediately attracted. Instead of enjoying the benefits of selfless giving, the situation becomes much more complicated, and negative results outweigh the positive.

So when does people pleasing end up stressing you more than benefiting you? There are several problems with this way of being in the world. If you are a people pleaser, look at your motivation. If you think to yourself, "I should" or "I must" or "I have to" please or give to someone else, you are feeling coerced rather than freely choosing your gifts to others." (Are you a people pleaser?)

Eli toisten huomioonottaminen on hienoa, ja jos sen taustalla vaikuttavat positiiviset tunteet, kuten empatia, rakkaus ja myötätunto, Stressihirviö pysyy poissa. Mutta jos miellyttämiskäytöksen taustalla on negatiivisia tunteita, Stressihirviö iskee välittömästi. Tilanteesta tulee monimutkainen ja negatiiviset seuraukset ylittävät positiiviset. Jos muiden miellyttäminen aiheuttaa enemmän stressiä kuin hyvää mieltä, se on huono asia. Jos huomaa ajattelevansa "minun pitää" "minun täytyy" antaa toiselle jotain tai miellyttää toista, toimit pakosta etkä ota muita huomioon vain hyvää hyvyyttäsi.

"However, empathy and concern become unhealthy when we move from genuine love and care to finding ourselves overstressed and overanxious about the needs of others....
But, for those of us who struggle with codependency we need to realize that we simply cannot control the happiness of those around us. We can, however, make the choice to be happy within ourselves. We can set boundaries, learn to say no and be attentive to our own needs and desires. When we are taking care of ourselves like this we have so much more energy and love to pour out to others in a healthy way. " (Letting go of people pleasing)

Empatiasta ja toisista huolehtimisesta tulee epäterveitä asioita silloin, jos aidon rakkauden sijaan ihminen onkin stressaantunut ja ahdistunut toisten tarpeista... Läheisriippuvaisten täytyy ymmärtää, että emme voi vastata toisten onnellisuudesta. Voimme kuitenkin päättää huolehtia omasta onnellisuudestamme. oimme asettaa rajoja, opetella sanomaan ei ja huolehtia omista tarpeistamme ja toiveistamme. Kun huolehdimme tällä tavalla itsestämme, meille jää energiaa ja rakkautta annettavaksi myös muille - terveellä tavalla.

Your Needs Come First
You must remember that you are the hero/heroine of your life, not the supporting character. This is your life and your needs come before anyone else’s. While it’s great to help others and make people feel good, it’s important that you are not giving away everything you have without getting anything in return. (You can't make everyone happy)
Sinun tarpeesi tulevat ensin. Sinä olet oman elämäsi pääroolissa, et apuroolissa. Tämä on sinun elämäsi ja sinun tulee huolehtia omista tarpeistasi ennen muiden tarpeita.


Eli mun on vaan jatkettava entistä suuremmalla tarmolla läheisriippuvuuden kitkemistä, jämäkkyyden kasvattamista ja empatian hallintaan ottamista.

Ja lisäksi tarvin SÄÄNTÖJÄ. Koska en halua satuttaa ketään, minun pitää pitää tutustumishenkilöt riittävän kauan riittävän etäällä eli:

  1. EI kyläilyä kenenkään KOTONA vaan pelkästään käydään kahvilla tai muissa harmittomissa paikoissa juttelemassa ja rauhassa tutustumassa esimerkiksi 5 tai 10 kertaa 
  2. EI alkoholia 
  3. Vasta noiden 5 tai 10 harmittoman tutustumiskerran jälkeen, jolloin olen kartoittanut toisen arvoja, kiinnostuksen kohteita ja persoonallisuutta, voi, jos siltä tuntuu, siirtyä romanttisempaan suuntaan.
Piste.


2 kommenttia:

  1. Hei, oletko tehnyt persoonallisuustestiä sellaisella sivulla kuin 16 personalities.com ... tuli vain mieleeni :)
    itselleni se selitti tosi paljon itsestäni ja luonteestani asioita.. tietyt ihmiset vaan ui kaikista syvimmistä vesissä ;) (pohdinnat..)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tehnyt :). Olen ENFP. Tai sitten se joku... hmmm.... INTP.

      Poista