maanantai 8. heinäkuuta 2013

Meneillään olevat projektit

Sylvi-Sanni Mannisen kirjasta Outolintu, erilainen – tutkimusraportti yliherkästä väri-ihmisestä muotojen yhteiskunnassa, ilmestyy syksyllä Ajatushattu Kustannuksen julkaisemana uusi painos!


    Aloittelin juuri kirjan taittamista. Julkaisun olisi määrä tapahtua lokakuussa. Koitan saada samaan syssyyn julkaistua erään pienen kirjasen: Miriam – suomalaisten maahanmuuttajien tytär. Se on hieman epätavallinen projekti, sillä se poikkeaa aiheeltaan Ajatushattu Kustannuksen suuntauksesta. Kirjasen on nimittäin kirjoittanut Yhdysvalloissa asuva tätini miehen jonkinasteinen sukulainen. Tätini (ja hyvä ystäväni) on koulutukseltaan kielenkääntäjä, mutta ei koskaan ehtinyt suomentaa tätä kirjasta, joten lupauduin ottamaan projektin haltuuni. Kirja on julkaistu Yhdysvalloissa. Se kertoo siis suomalaisista Amerikan asuttajista 1900-luvun alkupuolella.

    Sitten minulla on edessäni sellainen jännittävyys, että menen pitämään 2 tunnin mittaista Asperger-aiheista luentoa heinäkuun lopussa ASY:n leirille. Todennäköisesti pyörryn kauhusta. Tästä tehtävästä minulle maksetaan jopa palkkaa. Saa nähdä kykenenkö suoltamaan suustani ulos mitään ihmisiä kiinnostavaa. Mutta ohjelmassani on lähiviikkoina siis myös luennon valmistelemista.

    Luentojen ja taittamisten lisäksi koitan saada ne psykologian perusopinnot nyt kesän aikana suoritettua. Eli 4 esseetä ja nyt enää 1 kirja (Research Methods in Psychology). Yhden esseen olen itseasiassa melkein väsännyt valmiiksi ja toisen aloitan tällä viikolla.

    Ja huomenna tulee tieto pääsykokeen tuloksista! Voihan kilinkarva. En osaa sitten ollenkaan sanoa miten koe meni. Osasin kirjan todella hyvin, mutta kokeiden tekijöiden ja arvostelijoiden aivojen kiemuroista ei ota Erkkikään selvää, joten voi olla etten vastannut odotusten mukaisesti, kun kysymykset olivat (yksi niistä) harhaanjohtavia ja tilaa vain 3 sivua. 3 sivua. Pyh. Mutta kävi miten kävi, edistän tulevaa yliopistotutkintoani joka tapauksessa. Jos en pääse, pyrin suorittamaan filosofian perusopinnot ja psykologian aineopinnot 1-1,5 vuoden sisällä.

    Ihminen on siis kiireinen. Kuten aina. Ja Eevi on nyt lomalla päivähoidosta, joten eipä tässä toistaiseksi juuri muuta tehdä kuin olla äitejä. Mitä nyt iltaisin jotain ehtii hetken tursottaa. Ja silloin, kun Eevi yökyläilee tms.


    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti