torstai 6. lokakuuta 2016

Chakrat epätasapainossa

Tein chakratestin, huvin vuoksi. En tiedä mitä ajattelen chakroista, uskonko niihin vai en. Suhtaudun niihin uteliaasti ja avoimesti, mutta en ole mikään pöhelö ei-kriittinen ajattelija, joka nielee mitä vaan. Kuitenkin yhtä typerää, kuin uskoa esim. chakroihin kritiikittömästi, olisi suhtautua niihin suoralta kädeltä täysin torjuvasti. Minusta niillä voi leikitellä.

Tein siis chakratestin. Hyvin mielenkiintoista on, että chakrani ovat aika järjestelmällisesti sitä enemmän epätasapainossa, mitä ALEMPANA ne sijaitsevat. Juurichakra oli testin mukaan eniten pielessä ja 55%:sti kunnossa. 2. chakra eli sakraalichakra on myös osin tukossa, testin mukaan 65 %:sti kunnossa. Sakraalichakran tukokset voi vaikuttaa heikentävästi kurkkuchakraan, joka olikin sitten kolmanneksi huonoin eli 70% siitä on kunnossa. Siinä välissä olevat 3. (solar plexus) ja 4. (sydän) chakra olivat kuitenkin paremmalla tolalla. Solar plexus 85 % kunnossa ja sydän 80 %.

Kuten osasin odottaa, kruunuchakra on aika hyvä eli 85 % kunnossa ja kolmas silmä eli toisiksi ylin 80 %.

Mitä tämä kaikki sitten tarkoittaa?

Epätasapainoiset chakrat voivat toimia heikentyneesti tai ylikierroksilla.

Aloitetaan sakraalichakrasta, koska uskon, että se on minulla osin tukossa ja tämän testin tekeminen ja asian tiedostaminen ja pohtiminen voivat oikeasti muuttaa elämääni ja energioitani. Sakraalichakra liittyy seksuaalisuuteen, tunteisiin, intohimoihin, haluihin... "Chakran tukkeutuneisuus ja vajaatoiminta vaikeuttavat nauttimista ja heikentävät yhteyttämme seksuaalisuuteemme ja luomisvoimaan....Etäännymme omista haluistamme." Ylitoiminta taas: "Kadotamme omien halujemme hallinnan, ja kulutamme energiaamme tarpeettomasti saadaksemme vain vähän lisää mielihyvää. Tämä saa energiamme keskittymään toiseen chakraan, ja virtaamaan pois kaikista muista chakroista." (sitaatit sivulta: Chakrat - opas ihmisen chakroihin)

Voikohan chakra olla jotenkin molempia... Siis tukossa ja ylitoiminnassa.... Minä nimittäin tunnistan molemmanlaista oireilua. Joillain osa-alueilla olen tukossa ja tiedän sen. En uskalla kuunnella musiikkia, koska se aiheuttaa liian voimakkaita tunteita. Pelkään hallinnan menettämistä, jos annan voimakkaille tunteilleni vapauden toteutua. Taustalla ihan yksiselitteinen trauma, kun nuoruudessa tämä chakra (jos chakroihin uskoo, puhun niistä nyt leikillisesti tai vertauskuvallisesti) oli aika varmasti ylikierroksilla, minulla on siihen synnynnäinen taipumus (ADHD?) ja meinasin tuhota itseni sen takia. Siksi pelästyin ja vedin jarrut päälle ja aloin pelätä asioita (musiikki, biletys, juominen...), jotka ovat yhteydessä tuohon menneisyyden hallinnan menetykseen ja tuhon uhkaan.

Mutta sitten toisaalta minulla on edelleen ongelmia hedonismin kanssa. Halut hallitsevat minua, enkä minä niitä. Eli joo, tämä chakra on minulla aivan piparina.


Entä juurichakra? No kappas! Kuulostaa hyvin tutulta... "Tämän chakran tukkeutuneisuus aiheuttaa elottomuutta ja elinvoiman puutetta. Emme ole silloin kosketuksissa maahan, jolloin syntyy juurettomuuden tuntu. Heikko yhteys maahan aiheuttaa ajelehtimista ja pää pilvissä elämistä, emmekä ole silloin ankkuroituneet todellisuuteen. Fyysinen kehomme ja sen tarpeet voivat tuntua kaukaisilta ja etäisiltä." Minulla todella on tällaisia ongelmia.

"Individuals with a blocked root chakra find it difficult to “settle down” with anything, including where they want to live and work." (http://www.chakras.info/root-chakra/root-chakra-blockage/)
Taas, quilty.


Sekä sakraalichakran että juurichakran avaamiseen suositellaan tanssimista. Juurichakran puhdistamiseen käy fyysinen aktiivisuus muutenkin. Yhteys omaan fyysisyyteen, fyysiseen toiminnallisuuteen. Tämä alempien chakrojen epätasapainoisuus ja ylempien voimakkuus voi hyvinkin liittyä juuri siihen, että minä elän pää pilvissä, ajatuksissani, olen erittäin ei-fyysinen ja -kehollinen ja ikään kuin IRTI kehostani, elän pelkkinä ajatuksina ja ideoina


Pitäisi ehkä alkaa vahvistaa elämässä noita alemman tason energiakeskuksia eli olla vähän vähemmän aina siellä ajatuksissa ja enemmän myös fyysinen ja aistiva ja tunteva (tunteva = uskaltaa irrottaa enemmän tunteita ja aistimuksia ajatusten ja hallinnan pyrkimyksen kahleesta).














Ei kommentteja:

Lähetä kommentti