keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Opiskelustrategian päivittäminen

Syksy on nyt aika lailla takana. Siis opiskelujen osalta. Eka lukukausi siis suoritettu enemmän tai vähemmän mallikkaasti. Suurin opetus lienee se, että nykyinen opiskelustrategiani ei toimi. Arvosanat kyllä olleet kelvokkaita eli pelkkiä 5sia. Tosin tän päivän tentistä ei todellakaan tule 5 vaan 2 tai 3. Opiskelustrategiani ei toimi, koska olen jättänyt opiskelun vasta tenttejä edeltäviin päiviin ja siinä on kyllä liian paljon materiaalia omaksuttavana muutamassa päivässä ja iskee hirveä stressi!

Jos haluan OIKEASTI oppia ja omaksua opetettavat asiat, ilman stressiä, minun täytyy alkaa ottaa opiskelut paljon vakavammin. Eli tehdä koko ajan töitä, mutta vähän kerrallaan. Eikä niin, että vetelehdin koko syksyn, mitä nyt vaivaudun ehkä luennolle istumaan, ja sitten yritän vähän ennen tenttiä opetella koko alueen. Stressi tulee siitä, jos opeteltavaa asiaa suhteessa käytettävään aikaan on liikaa. Tästä on päästävä.

Skippaan etiikan tentin, joka olisi perjantaina. En ole lukenut siihen mitään enkä enää jaksa mitään hirveää paniikkikaaoslukemisstressiä. Nyt riitti. Siirryn "joululomalle", joka ei varsinaisesti ole loma, koska opiskelen koko loman ajan. Alan nyt harjoitella uutta opiskelustrategiaani. Opiskelemisesta pitää tehdä elämäntapa. Sellainen asia, mitä teen koko ajan. Luen, pohdin, omaksun.

Uusi asenne alkaa nyt.

Loman jälkeen teen etiikan tentin ja uusin sen tämän päivän pilalle menneen öklötyksen. Loman ajan opiskelen kaikessa rauhassa ja yritän oikein nautiskella siitä opiskelusta. Loman aikana pitäisi myös katsoa kehityspsykologian 6 luentoa ja opetella ne asiat ja tenttiä sekin tammikuussa.

Siis mikä loma?

En tiedä. Ehkä saan lukea yhden huvikirjan loman kunniaksi.


2 kommenttia: