perjantai 29. elokuuta 2014

Sokeri on yhä mörkö

Lueskelin eilen pari kiinnostavaa artikkelia sokeriasiasta.

Sugar: Eliminate This ONE Ingredient and Watch Your Health Soar



Jälkimmäinen artikkeli päättyy seuraavasti: 
"There is only one thing that consistently works for true addicts to overcome their addiction and that is complete abstinence. 
This is what worked for me giving up drugs and this is the only way I have ever been able to cut back on my consumption of sugar and other junk foods."

Olen paljon miettinyt viime aikoina juuri tuota. Että minusta on alkanut tuntua siltä, että tuo todella on ainoa tapa päästä eroon addiktiosta. Minun tapauksessani herkutteluaddiktiosta. Jos sille antaa pikkusormen, niin se on sitten bye-bye. Se vie heti mukanaan.

Kamala ajatus, "complete abstinence", mutta niin se kai on.

Haluan eroon sokerista ja valkoisista vehnäjauhoista. Se ON tavoitteeni. Ja minähän en luovuta. Vaikka tämä olisi taistelu, jossa tulen häviämään, niin minä EN luovuta. Taistelen silti. Tuulimyllyjä vastaan.

 If you’ve ever tried to cut back on sugar, you may have realized how incredibly difficult it is. In some cases it may seem downright impossible.

Tästä lähtien hoen itselleni "complete abstinence" ja kuvittelen olevani alkoholisti, joka ei voi koskaan enää juoda kulaustakaan. Onneksi tässä tapauksessa lipsahtaminen ei ole VALTAVA katastrofi, kuten alkoholismissa tai huumeriippuvuudessa. Vaikka sokeri on myrkky, se ei ole sentään niin kaamea myrkky ainakaan välittömiltä vaikutuksiltaan kuin alkoholi tai huumausaineet.

Mieleeni tulee rinnastus siitä, miten joskus ehkä 1940-luvulla tai koska nyt olikaan, tupakan ei vielä tiedetty olevan terveydelle vaarallista ja ihmiset pössyttelivät tyytyväisinä hirveitä määriä ja kaikki tupakoivat työpaikoilla ja kotona. Katselin sitä tv-sarjaa... Jossa kuvataan Amerikkaa joskus tuohon aikaan. Mad men? Juu, niin siinä eletään juuri tuota aikaa, ja tupakan terveyshaitoista on alettu vasta tehdä tutkimuksia tms. ja Mad men -sarjan mainosmiehet mainostavat tupakkaa terveyttä edistävänä! Niin siitä tulee mieleen nykypäivä ja sokeri. Miten tyytyväisinä kaikki puputtavat hirveitä määriä sokeria ja sitä saa lisätä kaikkiin ruokiin ja maailma on vasta hiljalleen havahtumassa siihen, että sokeri on kamalaa myrkkyä. Odotan päivää, jolloin sokerin haitallisuus todella iskee tajuntaan ja sitä aletaan rajoittaa lainsäädännössä tms. Olisi hauskaa nähdä tuotteita, joissa lukee: "Varoitus! Tuote sisältää haitallisen määrän sokeria!"

Aika siirtyä sokerittomaan aikakauteen. Ja sama koskee valkoisia vehnäjauhoja ja valkoista riisiä ja kaikkea valkoista guttaperkkaa myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti