tiistai 19. elokuuta 2014

Aajonus ja epätieteellisyys

Aajonus Vonderplanitz ei tunnu pitävän tiedettä minkäänlaisessa arvossa, mikäli se ei tue hänen omia näkemyksiään. Aajonus on (minulle tuntemattomasta syystä johtuen) mustamaalannut Sharon Palmer nimistä kanankasvattajaa ja levittänyt tietoa siitä, että hänen kanoissaan on arsenikkia ja kananmunissa elohopeaa (Rawesome bombshell: Lab test evidence against Sharon Palmer (Healthy Family Farms) found invalid; allegations unsupportable)

Väitteelle ei ollut minkäänlaista tieteellistä tukea. Kun Sharon Palmer kuuli mustamaaluskampanjasta, hän lähetti heti näytteitä laboratorioon tutkittavaksi, ja näytteet osoittautuivat puhtaiksi. Aajonus ei tästä huolimatta oikaissut näkemyksiään vaan jatkoi mustamaalaamista. Tätä aiemmin Aajonus oli, vuonna 2009, väittänyt yleisölle, että Palmerin kanoissa on liian korkea natriumpitoisuus.

They told me that they informed Aajonus that the sodium levels in the samples tested were BELOW typical levels. However, Aajonus refused to retract his erroneous statements to the raw food community, and Nathan Donahoe, who had assisted with the tests, actually apologized to me for having facilitated the spread of inaccurate information to the community. To this day, Aajonus has never retracted his claim, and continues to send this information out in e mails to the community.

Samoin Aajonuksen kirjaa lukiessa kävi hyvin usein mielessä: mistä Aajonus on saanut nämä tietonsa? Hän ei todellakaan ole tehnyt tieteellisiä tutkimuksia ravinnon fysiologisista vaikutuksista, kuten pitkäaikaisseurantaa tai biokemiallisia laboratoriotutkimuksia. Hän on siis keksinyt kaiken päästään ja kaikki pohjautuu jonkinlaiseen mutu-tuntumaan.

Syntyy kuva miehestä, joka uskoo täydellisesti omaan asiaansa ja on valmis tekemään mitä tahansa, saadakseen muutkin uskomaan siihen. Hän sulkee silmänsä todellisuudelta ja seisoo jyrkästi omien ajatusrakennelmiensa takana. "Minä olen tätä mieltä, joten tämä on totuus."

Kannattaa siis harkita vakavasti, kannattaako lopettaa lääkityksiä ja kieltäytyä lääketieteellisestä hoidosta ja noudattaa sen sijaan Aajonuksen ohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti