lauantai 15. maaliskuuta 2014

Syvä huokaus ja fyysisten vaivojen kurjuus

Eipä ole tullut kirjoiteltua, kun on niin kaamea olotila koko ajan, ettei jaksa innostua mistään eikä silloin synny tekstiäkään. Nytkin suollan tänne vain kaiken kurjuuteni. Elämässäni ei sinällään ole minkäänasteista vikaa, päinvastoin. Minulla on ihana mies ja parisuhde ja kaikki on ihan hyvin, mutta minun elimistössäni on kaikki aivan päin v...a.

Ruokavaliomuutos, jonka tein, teki minulle jotakin. En vain oikein tiedä mitä. Olen kärsinyt 2 viikkoa päivittäin hirveistä mahakivuista. Kipu alkaa aina myöhään iltapäivällä, noin kello 16 tai sen jälkeen, ja jatkuu melkein koko illan kuitenkin aaltoillen jonkin verran. Kipu on siis tosi kovaa eli voin vain maata silmät kiinni. Kipulääkkeet on kyllä auttaneet. Kävin tällä viikolla lääkärissä ja otettiin verikokeita, mutta siellä ei näy mitään eli tulehdusarvot ihan normaalit ja maksa-arvot samoin. Äidilläni oli suunnilleen tämän ikäisenä sappikiviä ja oireili silloin hyvin samantapaisesti, mutta maksa-arvojen pitäisi olla luulatavsti tällöin koholla... Lisäksi lääkäri määräsi mahansuojalääkettä, että kokeillaan auttaako se mitään, jos on vaikka alkava mahahaava tms. Ja kas kummaa... Kivut katosi KOKONAAN sillä. Otin ensimmäisen torstaina alkuillasta jakivut katosi parin tunnin kuluttua eikä ole palanneet. Eli tuskin on sappikivistä kyse.

Olen pähkäillyt ja pähkäillyt, mutta en oikein käsitä, että miten se ruokavalio tämän teki (mitä tämä edes on). Mutta siitä tämä kyllä johtuu. Olen ollut aina terve kuin pukki, sulisto ja maha pelanneet optimaalisesti ja kaikki perfect ja kun muutin ruokavaliota, alkoi tulla kaikenlaisia outoja oireita, joihin en osannut suhtautua ja jo ennen tätä 2 viikon pysyvää kipuilua mahani oireili muutamana yksittäisenä päivänä omituisesti, jolloin menin jo hieman paniikkiin ja ajattelin, etten saa riittävästi kuituja ja kotiin lisätä niitä ostamalla mm. pellavansiemenrouhetta.

Nyt tuntuu, että selitys voisi ehkä olla, että kun kitkin gluteenin pois tai vähensin sitä rajusti, elimistöni, joka aiemmin oli jotenkin turtunut siihen, alkoikin reagoida siihen todella rajusti, ja se on jotenkin syyllinen tähän kaikkeen. Eli koitan ensi viikolla saada itseni keliakia/gluteeniherkkyystutkimuksiin.

Ja jotta tämä ei vielä olisi tarpeeksi, jouduin aloittamaan ne kirotut e-pillerit, koska vahinkoraskauksia ei juuri nyt kaivata enkä oikein ole keksinyt muutakaan ratkaisua, ja toissapäivänä alkoi sitten se HELVETILLINEN väsymys, jota ne tekivät silloinkin, kun marraskuussa koitin viikon ajan niitä popsia. Olen syönyt niitä nyt viikon. Yritän tässä sitten sitkeästi kestää ja katsella, josko se menisi jossain vaiheessa ohi. Ja sitten kun sietokyky ylittyy, pyydän eri merkkiä tai asennan sen himputin kierukan.

Joten ei mahdu aivoihin tällä hetkellä juuri muuta kuin fyysisiä vaivoja. Hmph.

Toukokuussa pitäisi lähteä 5 päiväksi Italiaan Garda-järvelle ja tätä väsymystä en raahaa sinne mukana, joten lopetan pillerit 2 viikkoa ennen matkaa, jos vielä väsyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti