torstai 6. helmikuuta 2014

Ruokavalion päivittäminen tutkimusteni myötä

Tämän päivän tutkimusten tuloksena olen hieman päivittänyt ruokavaliotani. Eli siis vaikka yhä lasken hiilareita ja protskuja ja rasvoja ja sen sellaisia, en oikeasti välitä hiilarien määrästä niin kauan kuin ne tulevat vihanneksista, hedelmistä yms. Uskon, että niitä voi vetää ihan rauhassa. PAITSI kuivatut hedelmät ovat sokeripommeja ja niiden glykeeminen kuorma korkea, joten niitä tulee nauttia kohtuudella. Ja toki joissain hedelmissä on niin paljon sokeria, että niitä ei kannata vetää sataa kiloa päivässä, mutta itse en ainakaan ole niin innokas hedelmien puputtaja, että tästä voisi tulla ongelmaa.

Tavoite on karsia sokeri ja karkit ja peruna yms. kokonaan pois ja maanviljelystuotteet melkein kokonaan pois. Käytännössä tämä tarkoittaa, että joskus saan ostaa pari yksittäistä irtokarkkia, joilla saan suun makeaksi ja toisinaan saatan herkutella pullalla tai ruisleipäpalalla.

Muokkasin kalorilaskurin tavoitetta eli pienensin vähän rasvojen osuutta ja lisäsin hiilarien osuutta. Suhdeluku on nyt 30-20-50 (P-H-R). Kunhan on jotain sinne päin. Ei se NIIN tarkkaa ole. Se on vain suuntaviiva.

Nyt lähden kirjastoon lainaamaan reseptikirjoja ja kauppaan hakemaan täydennystä eväsvarastoihin. Ensin kutienkin haukkaan kuhaa ja uunijuureksia. Ostin pari päivää sitten kokonaisen lähijärvestä pyydetyn kuhan ja änkesin uuniin. Nami nam. Ai niin! Voisin laittaa sen reseptin tänne. Se on kätevä.

By the way, alan kutsua ruokavaliotani hiilihydraattitietoiseksi ruokavalioksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti