perjantai 24. huhtikuuta 2015

Russell Barkley tunteiden säätelystä (ADHD)

HUOMIO 1:

Russell Barkley erittelee toiminnanohjauksen 4 osa-alueeseen, joista yksi on tunteiden säätely, ja Barkleyn mukaan ADHD-ihmisillä brakaa myös kyseinen systeemi. MUTTA. Onko ongelma se, että 1) on normaalit tunteet (voimakkuus ja intensiiivisyystaso) mutta pilalliset säätelykyvyt VAI 2) se, että on epätavallisen voimakkaat tunteet ja intensiivinen persoona, jolloin minun mielestäni TOTTA KAI on ongelmia tunteiden säätelyssä, koska jos sinulla on NORMAALIT tunteidensäätely kyvyt, ne ei RIITÄ niiden supertunteiden hallintaan, ja sinulla pitäisi olla SUPERIHMISEN tunteiden säätelykyvyt, että voisit säädellä niitä normaalisti?

HUOMIO 2:

Russell Barkley ehdottaa ratkaisuksi tunteiden säätelyn ongelmaan sitä... Ongelmana tässä kohtaa siis se, että ei saa itseään tekemään mitä pitäisi, mutta mikä ei HUVITA. Ratkaisuksi ukkeli ehdottaa, että syventyy miettimään, miltä itsestä tuntuu sitten, kun on tehnyt sen, mitä pitäisi ja oikeasti HAKEE sen tunteen itseensä ja sitten saa tästä tunteesta sen motivaation.

Aivan kuraa. Ei toimi. Syyt:

1) On aivan hiton vaikeaa keskittyä tuollaiseen mentaaliseen psyykkaamiseen ja jos EI HUVITA tehdä jotain se tunne on niin voimakas, että minä en ainakaan saa sitä oikein kumottua millään vippaskonstilla JA KUINKA SINÄ MOTIVOIT ITSESI tuohon hiton raskaaseen mentaaliseen effortiin, jossa yrität luoda keinotekoisesti jotain tunnetilaa?????

Eli kuinka motivoit itsesi motivoimaan itseäsi? Jos sinua ei HUVITA moinen mentaalinen effort??? Luot vaan uudestaan saman ongelman kuin mitä lähdit ratkaisemaan.

2) Minun aivoni aina keksii loistavia syitä sille, miksi minun ei JUURI NYT tarvitse välittää siitä, mitä minun pitäisi tehdä. Yleisimpiä on mm. se, että ajattelen, että HUOMENNA minua voi huvittaa, joten parempi yrittää sitten uudestaan. Ja näitä on tosi vaikea kiertää silloin, kun ei YHTÄÄN HUVITA tehdä jotain ja kun keksii vielä hyviä verukkeita sille, miksi JUURI NYT ei tarvitsekaan tehdä.

Ei minusta tähän ole ratkaisua. Paitsi yrittää keskittyä elämässään asioihin, jotka HUVITTAA. Ja sitä vaan on paska muissa asioissa


Kirja: Russell Barkley: Taking charge of adult ADHD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti