tiistai 27. toukokuuta 2014

Quitting SSRI

Olisiko tullut aika lopettaa lääkitys?
" It has been suggested that several SSRI medications deplete 40-60% of the serotonin receptors in the brain.  It is also reported that receptors in the liver, kidneys, and colon are also damaged by SSRIs." (Neurotransmitter repletion)

Yle Areenalta tuli eilen dokumentti MOT: Masentavat lääkkeet. Siinä puhutaan masennuslääkkeiden pitkäaiakisen käytön vaaroista. En ole vielä katsonut sitä, mutta aiheen esiin nostaminen jo sai miettimään taas lopettamista.

Kohta olen syönyt Cipralexia 5 vuotta. Olen jo kauan haaveillut lopettamisesta, haluaisin tietää, pärjäisinkö jo ilman, olenko eheytynyt niin, että pärjään ilman lääkkeitä. Lopetuksen ongelmana on vieroitusoireet. Joskus yritin lopettaa ja pilkoin tabletin 4 osaan ja yritin syödä joka päivä vain 3/4 tabletin. Ei auttanut. HIRVEÄT vieroitusoireet. Niin järkyttäviä, hallitsemattomia tunteita, että meinasin yhdessä päivässä antaa kissat pois, irtisanoutua töistä ja erota poikaystävästä... Ei hyvä.

Kuitenkin tuolla epäonnistuneella kerralla huomasin, että kun vieroitusoireet iskivät, kokonaisen lääkkeen ottaminen vei ne muutamassa tunnissa pois. Tästä keksin, että hivutan itseni TODELLA hitaasti eroon niistä lääkkeistä siten, että otan joka toinen päivä kokonaisen ja joka toinen päivä 3/4 tabletin. Jatkan tätä ainakin kuukauden.

En ole varma, miten jatkan tämän ensimmäisen vaiheen jälkeen. Joko otan sitten joka toinen päivä 1/2 tabletin ja joka toinen päivä kokonaisen TAI alan ottaa joka päivä sen 3/4 tabletin. Ehkä jälkimmäinen. Kun onnistun siinä, olen hivuttanut annosta jo pysyvästi vähän alaspäin!!! Ja tämän jälkeen alan hivuttautua kohti puolikasta.

Hidas prosessi.

Aloitan heti. Alan tukea tätä prosessia ostamalla trytofaanivalmistetta ja ahtamalla ruokavalioni täyteen serotoniinipitoisia tuotteita.

"Hyvä esimerkki ravinnon ja aivojen yhteispelistä on hermovälittäjäaine serotoniini. Sen tuotantoa ja erittymistä on mahdollista muuttaa ateriavalinnoilla." (Syö aivosi virkeiksi)


Hyviä artikkeleita:

Phases of SSRI Withdrawal
Neurotransmitter Depletion
Syö aivosi virkeiksi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti