tiistai 6. elokuuta 2013

Melatoniini, my savior

Ei ole ollut aikaa juuri lukea kiinnostavia kirjoja ja vaahdota pää savuten erityisistä kiinnostuksen kohteista, kun Eevi oli kesälomalla päikystä ja en Eevin aikana voi keskittyä Suuriin Intohimoihin, ne kun vievät niin mennessään. Ja toisaalta taas edessä on velvollisuuksiin keskittymistä: psykologian esseitä, kirjan taittoa, kääntämistä. Yleensä tänne alkaa syntyä tekstiä silloin, kun minulla on aikaa lukea itse valitsemiani kirjoja, jotka saavat minut innostumaan.

Tänään menen ostamaan apteekista melatoniinia. Siitä tulee pelastajani. Testasin sitä, otin äidiltäni pari pilleriä itselleni ja kun illalla laittaa sellasen suuhun ja asettuu petiin, kohta on jo unessa! Minun on pakko saada itseni nukahtamaan ajoissa, että jaksan nousta aamuisin puoli 8 (kun vien Eevin päikkyyn) niin, ettei tarvisi enää nukkua sen jälkeen lisäunia vaan saisi päivän tehokkaaseen käyttöön.

Tänään taas mennyt päivä hukkaan. Nukuttaa ja en pysty kuin makaamaan ja tuijotan seiniä. En viitsi nukkua, että nukahdan illalla. Eilen menin sänkyyn jo 22, mutta en saanut kirveelläkään unta. Kun olisi ollut melatoniinia, olisi tästä päivästä tullut aivan toisenlainen. Kävin sentään aamulla 5 km juoksulenkillä ja luin esseen kirjotusohjeita. Jos huomenna pääsisi esseen kimppuun.

Huom! Melatoniini on hormoni, jota elimistö tuottaa luontaisesti, ja jos elimistöön alkaa pumpata ylimääräistä melatoniinia, elimistö saattaa alkaa vähentää omaa melatoniinin tuotantoa...

So proceed with caution.

Itse koitan ottaa mahdollisimman harvoin ja vain, jos en muuten saa unta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti