lauantai 5. syyskuuta 2015

Rumuusharjoitus

En näytä Pamela Andersonilta vaikka mitä tekisin. Enkä Sylvester Stallonelta. Enkä naapurin Eskolta. Enkä kissaltani. Enkä hyttyseltä. Näytän Miralta. En vaan oikein tiedä, miltä se sellainen Mira näyttää. Se, miltä oma itse näyttää ulkopuolisen silmissä, on ikuinen mysteerio. Inhoan mysteerioita. Siis en. Mutta haluan tietää VASTAUKSEN. Ja siihen ei ole vastausta, koska en voi olla objekti aan vain subjekti. Oman elämäni subjekti. Hmph.

Minusta olisi kivaa puhkoa silmät – (tavallaan). Ymmärrän van Goghia ja korvajuttuja. Silläkin oli ehkä ongelmia korva-aistin kanssa. Minulla on silmäaistin.

Siis olisi tavallaan ihan kivaa, jos ei näkisi mitään ja voisi keskittyä OLEELLISEMPIIN asioihin kuin ULKONÄKÖ. Oma tai muiden. Mutta minun silmäni aina NÄKEVÄT ulkokuoren ihmisissä ja itsessä ja ulkonäkö tuottaa tuntemuksia ja ajatuksia ja vaikutelmia ja en pidä siitä. Yhtään. Miten voisin olla näkemättä sitä mitä näen?

Miten se, mitä näen, voisi muuttua yhtä kuin näkymättömäksi`?

Pohdin jokin aika sitten, että alan tehdä rumuusharjoituksia. Jos pukeutuisin esim. kokonaan siniseen, tuntisin itseni rumaksi. Tai jos pukisin eri värisiä vaatteita, jotka eivät mielestäni sovi värien puolesta yhteen. Tai jos tekisin kaikenlaisia virheliikkeitä. Tuntisin olevani super ruma ja vihaisin itseäni. Ajattelin, että jos alkaisin tahallani tehdä itsestäni tällä tavalla ruman ja opettelisin vapautumaan... jostakin.

Tai jos tekisi tahallaan TÖYHDÖN tukkaan aamulla.

6 kommenttia:

  1. Kauniista ei saa rumaa tekemälläkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi saada, jos joutuu happohyökkäyksen kohteeksi... :/ :)

      Poista
  2. niin hyvä blogi!!!

    VastaaPoista
  3. Itsensä voi tehdä naurunalaiseksi. Siinä ei ole mitään vikaa. Nauru pidentää ikää. Oletko itse ilahtunut kauniista asioista, jotka näet? Minä ilahdun päivittäin esimerkiksi kukista. En pidä sitä pinnallisuutena. Kauniit asiat näkee toimivalla vartalolla, jolla on oma kauneutensa. Kauneutta kannattaa vaalia, kun sitä vielä on, aivan kuten vanhempiaan kannattaa nähdä, kun he ovat vielä elossa. Ei pidä ohittaa kauneuttaan. Niiden, joille on annettu syntymälahjana kauneutta, täytyy käyttää sitä. Heidän on tarkoitus sulostuttaa ympäristöään. Kanna kauneutesi toisten ihmisten puolesta ja ilahduta itseäsi sillä tavalla. Ihmiset ilahtuvat, kun he näkevät kaikkea elinvoimaista, tervettä, eheää, jne. Aivan kuten jos olisit kävelevä kukkapuska kadulla. Se tekee hyvän mielen, kuten hymyily, auringonpaiste, perhoset, tai saippuakuplat. Saa näyttää naurettavalta ja minä aika usein näytän, mutta mieluummin kauniilta, eikä rumalta. Ruman yritys näyttää kauniilta, kuten liian tiukoissa vaatteissa, tms. on sekin huvittavaa eikä rumaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävelevä kukkapuska :). Voihan sitä olla sellainen muitten iloksi, jos se ei häiritse omaa sisäistä hyvinvointia ja mielenrauhaa.

      Poista